Gazeteci Türk; O Başkanlar Aday Yapılmayacak
Çankırı’nın haftalık siyasi ve diğer gündem konularının değerlendirildiği Radyo Neşe Basın Kulübü programı daimi yorumcuları Gazeteci Ercan Şeker ile MHP’ye yakınlığı ile bilinen Gazeteci Mehmet Türk MHP’nin mevcut İlçe Belediye Başkanları ile ilgili çarpıcı bir yorumda bulunarak aday olamayacaklarını iddia ettiler.
Bahçeli Yarına Bırakır Ama Yanına Bırakmaz
Gazeteci Mehmet Türk yorumunda “ Ben şu an şuan görevde olan MHP’nin 4 ilçe Belediye Başkanı’nın 2019 yerel seçimlerinde hiç birinin aday yapılmayacağını düşünüyorum. Neden derseniz Meral Akşener MHP’den kopup destek için Çankırı’ya geldiğinde özellikle Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır başta olmak üzere, Şabanözü Belediye Başkanı Mustafa Karakaya, Eldivan Belediye Başkanı Nusrettin Gökçer’in Akşener’i destekledikleri biliniyor ve bununla ilgili haber ve görüntülerde arşivlerimizde mevcut. Bir tek Bayramören Belediye Başkanı Halil Muratoğlu tarafsız gibi durdu ama onunda Meral Akşener ile fotoğrafları var. Devlet Bey bunlarla ilgili bir işlem yapmadı ama ben bu durumu unuttuğunu da sanmıyorum. Kendisinin bir özelliği vardır yarına bırakır ama yanına bırakmaz.” dedi.
Düşüncemi Destekleyen Arif Soysal Örneği Var Önümüzde
Mehmet Türk elinde MHP kulislerinden edindiği bilgilerin yanı sıra geçmişte iddiasını gerekçelendiren bir Arif Soysal örneği yaşandığını belirterek “ Hatırlarsınız MHP eski İl Başkanlarından Arif Soysal’da Koray Aydın MHP Genel Başkanlığına aday olduğunda kendisini desteklemiş ve görevden alınmıştı. Arif Soysal önce Korgun yolunda Devlet Bahçelinin konvoyunun önünü keserek daha sonrada Genel Merkeze giderek Sayın Bahçeli’den özür dilemiş tabiri caizse elini öpüp af dilemiş ve Korgun ilçesinden Belediye Başkanı Adayı olmak için izin istemiş ve aday yapılmamıştı. Benim düşüncem bu bilgiler ışığında MHP’li mevcut 4 Belediye Başkanı’nın aday yapılmayacağı yönünde.” ifadelerini kullandı.
Şimdi merak edilen MHP kanadından bu iddia ile ilgili bir açıklama yapılıp yapılmayacağı bekleyip göreceğiz.